Steklarska dela

Steklo je vsestranski material, ki ga uporabljamo za izdelavo steklenih fasad, izložb, pohištva, oken, ograj, nadstreškov in kot okras. Pri njegovem oblikovanju in obdelavi uporabljamo različne tehnike (brušenje, peskanje, krivljenje) in različne vrste stekla. Na prvem mestu je varnost, na drugem funkcionalnost in nič manj pomemben ni niti videz.

 

V podjetju Glasstech, d. o. o., nudimo naslednja steklarska dela:

– Vgradnjo visokokakovostnega izolativnega, varnostnega in tudi protistrelnega stekla v okna in vrata ter izložbe in objekte, ki so izpostavljeni večjim tveganjem.

– Peskanje stekla: S peskanjem stekla ustvarimo nežne linije, izbrane vzorce, figure in motive, površino senčimo oziroma razpršimo svetlobo.

– Izdelavo in montažo vitrin, steklenega pohištva in drugih elementov s tehnikami krivljenja, peskanja in rezanja stekla.

– Načrtovanje, dizajniranje in izvedbo sodobnih steklenih fasad, toplih gred, pregradnih sten in drugih steklenih objektov.

– Prostore opremljamo z ogledali, steklenimi policami ter uokvirjamo slike in ogledala z dekorativnimi okvirji.

– Montažo vitražev kot edinstvene dekoracije; sestavljen je iz več majhnih delčkov stekla, ki gradijo izbrani motiv.

– Digitalno tiskanje na steklo s keramičnimi barvami: Tovrstna tehnika je vse pogosteje uporabljena v kuhinjah, kjer namesto stenskih ploščic stene dandanes vse pogosteje krasijo steklene plošče z izbrano grafiko.